Kvalitet og finish er viktig når drømmehytta skal bygges

Når to håndverkere bygger drømmehytta blir ingenting overlatt til tilfeldighetene. Panel fra Norsk Limtre var et selvfølgelig valg.

– Panelet gir et tidløst og moderne preg, og materialet i seg selv er godt å jobbe med, sier tømrer Daniel Sandvik. Sammen med kollega Magnus Damås har han tegnet en moderne hytte, som nå bygges på Svaberget i Inderøy – med panoramautsikt over Beitstadfjorden.

– Vi bygger hytta som vi selv vil ha den – med fokus på kvalitet og finish. Vi har valgt løsninger som har utfordret oss som håndverkere, for eksempel har vi tatt valget om å ikke ha listverk, sier Damås og viser hvordan panelene er kuttet for å møtes i hjørnene. – Her må man være nøyaktig på millimeteren, men vi synes resultatet er vel verdt den ekstra jobben, smiler han.

Alle rom i den 130 kvadratmeter store hytta er kledd med limtrepaneler i fargen steingrå. – De unike overflatene i treet og fargen gir rommene «hyttefølelse», samtidig som de brede panelene er med på å underbygge de rene flatene og de stramme, moderne linjene som hytta har, sier Sandvik.