Nyter sommeren på terrassen

– Sommeren i Trøndelag er kort og da vil vi bruke tiden på andre ting enn beise terrassen, sier Hildur og Bjørn Frantz Peckel. De har valgt terrassebord fra Norsk Limtre – som krever minimalt med vedlikehold.

Hildur og Bjørn Peckel oppgraderte hele uterommet på hytta ved Beitstadfjorden
Hildur og Bjørn Peckel oppgraderte hele uterommet på hytta ved Beitstadfjorden

Hytta ligger et steinkast fra fjæra, og fra terrassen har ekteparet fri utsikt over den glitrende Beitstadfjorden. Ekteparet Peckel har funnet sitt ferieparadis. Om sommeren råder idyllen, men om vinteren merkes vær og vind godt. Derfor var materialenes kvalitet og holdbarhet en viktig faktor da ekteparet skulle bygge terrasse utenfor hytta og annekset.

Terrassebordene fra Norsk Limtre er kjent for å være slitesterke, og kreve minimalt med vedlikehold. Nå som terrassen er lagt trenger vi ikke å bekymre oss for å skulle beise terrassebordene på mange år.

– Bjørn Frantz Peckel

Terrassebordene fra Norsk Limtre limt sammen av totalt 5 lameller i bredden. Lamellene er orientert slik at alle årringer blir stående, noe som medfører en hardere og mer slitesterk overflate. – Vi valgte den brune fargen på terrassebordene, siden den står best til fargen vi allerede har på gulvene inne. Hytta har skyvedører ut mot terrassen, og når de åpnes helt føler vi at inne- og uterommet henger godt sammen. Smører vi terrassen hvert femte år bevares fargen, og terrassen holder seg fin i mange år fremover, smiler Hildur.

Drømmer du om et nytt uteområde? Eller står det et annet prosjekt for tur? Enten du skal bygge nytt eller pusse opp gammelt – ta kontakt for gratis vareprøve på panel, kledning eller terrasse!